Nobels en ATH te zien in Museum De Zwarte Tulp

Nobels Machinefabriek en Agro Techniek Holland zijn gildeleden van Museum De Zwarte Tulp en hebben samen hun steentje bijgedragen aan de realisatie van het compleet gerenoveerde museum.  

Museum De Zwarte Tulp is gevestigd in het centrum van Lisse en vertelt over bloembollenteelt, bollenexport en over vermeerderen en veredelen van bollen. Daarnaast besteden zij aandacht aan belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van de tulp en andere bolgewassen, waaronder de komst van de tulp naar Europa en Nederland, de “tulpomanie” in de 17e eeuw, de hyacintenspeculatie in de 18e eeuw en natuurlijk het verhaal van de zwarte tulp.

Afgelopen jaar onderging het museum een grote verbouwing en is het hele gebouw op de schop gegaan. Naast verschillende kunstcollecties en interactieve tentoonstellingen, toont de collectie “werken op het land” gereedschappen en producten en geeft een kijkje achter de schermen van de kweker: welke werktuigen gebruiken zij en hoe produceren zij elk jaar weer de beste Nederlandse bloembollen. En daar komen Nobels en Agro bij kijken.

Ter verduidelijking van het laatste onderwerp hebben Nobels en Agro Techniek Holland videomateriaal ter beschikking gesteld, die de verschillende geautomatiseerde processen van landbewerking laten zien. Het museum toont de filmpjes in combinatie met schematische animaties om de bezoeker een idee te geven wat er per seizoen op het land gebeurt voor de bloembollenteelt.

Museum De Zwarte Tulp presenteert de geschiedenis van de Bollenstreek op een actuele en persoonlijke wijze. Wij raden het zeker aan een bezoek aan dit bijzondere museum te brengen. Voor meer informatie en de openingstijden klik hier


Overig Nobels nieuws

01-01-2015

Contact

Nobels BV
Bulb Trade Park 1
2211 SW Noordwijkerhout
T +31 (0)71 402 5101
E info@nobels.nl